Tolna egy Duna menti álmos kisváros, megnéztük magunknak

Formabontás

Ez most nem egy hagyományos útleírás lesz, abból van, nem kevés. A száraz adatokon túl, mi a kisváros hangulatát élvezve sétálgattunk a Duna parti evezős versenytől a volt orosz laktanyán át a körte fagyiig. Micsoda igazságtalanság, hogy Tolna megyének nem Tolna a székhelye. Pedig még a legkisebb székhely címre is pályázhatna.

Csend mindenhol

Félre a tréfával, arra voltunk kíváncsiak, milyen az ősz egy kisvárosban. Egy csendes délelőtt volt, az utcán alig jártak emberek, miközben elindultunk a Duna holtághoz Fadd-Domboriba egy kis sétára. Itt azonban eltereltek, mondván verseny van, s nehogy autóval szálljunk az evezősök közé. Így hát leparkoltunk s elindultunk gyalog….

Mert kalória nélkül nincs túra

Fadd-on a város legjobb pizzériájában ebédeltünk, s nem fogjátok kitalálni, hogy mit rendeltünk. Én meg nem árulom el. De azt igen, hogy nagyon jó volt, s megalapozta az ebéd után kb. 12 km-es gyalogtúrát. Barangoltunk a holtág mellett, szemügyre véve a madárvilágot, s váltottunk városnézésre.

Beszéljenek a képek

Hogy miért nem hagyományos leírás? Mert nem akarom felsorolni a látnivalókat, ezt előttem már sokan megtették, inkább étvágygerjesztőnek adom ezt a képes beszámolót, amit egy jó kávéval és egy igazi körte fagyival zártunk…..

 

Fotó: hicza

 

Fotógaléria