Újra támad a Sárga túracsapat, Véméndtől Mórágyig haladt….

Sárga túra újraindul….

Mielőtt bárki azt hihetné, hogy lemondtunk a folytatásról,a Sárga Túra csapata újra nekilódult, s az esők kihagyása után az ötödik szakasznak állt neki. Napsütéses napra ébredve 30 fő állt össze csapattá, hogy legyalogoljuk az ötödik szakaszunkat. Véménden volt a találkozó, ott állt össze a csapat és állt az élre Baumgärtner Norbert túravezető, hogy a társaságot átvezesse Mórágyra.

Indulás

A Véméndi buszmegállóban a szakosztály vezető megvendégelte a társulatot hagyományosan készült cukorkákkal, mint a napraforgó karika, s a gyermekkorunkból ismert krumplicukor és törökméz csemegékkel. Minden történetbe kell egy kutya, így hát itt is volt a faluszéli házból csaholva üdvözölt amikor elindultunk a Szépasszonyok völgyébe. A völgyet elhagyva jobbra gránit sziklaképződményt, balra pedig a régi teknővájó cigányok lakóhelye látható, mely ma már csak emlék, melyet tábla jelez.

Menetelünk, melegedünk

Az idő gyorsan melegedett, így az óránkénti pihenőnél maradtunk, s miután elértük az erdőt, kellemes környezetben folyattuk utunk. Kellemes, vidám hangulatban menetel a társaság, beszélgető társakra lelt ismerősök csevegése verte csak fel az erdő csendjét, mielőtt elértük az első pihenőt. Az út nagyobbrészt jól jelzett, de egy szakaszon kimaradt, így a patak melletti meredeken fel visszatértünk egy szakaszra a régi túraútra, mely most is mint mindig nagyon szép volt.

Pihenő

Az elágazáshoz érve enni-innivalót vettünk magunkhoz, több szolgálati közleményt is átadtak, mind a túravezető, mind pedig Biki Endre Gábor a természetjáró osztály vezetője részéről. Miközben a térképen a bejárt-hátralevő út egyeztetése után, újra elindult a kis csapat, hamarosan átlépve a megyehatárt Tolna megyébe érve.

Határátlépés

Innen már a löszbe kialakított mélyutakban ereszkedtünk lefelé, mikor is Endre megemlítette, hogy aki elfáradt, hamarosan ágyba kerülhet. Mórágyba. A faluba érve már magasan járt a nap, s a falu hőmérője is 32 fokot mutatott. Amilyen jól haladtunk az utunkon, hamarabb értünk a célhoz, mint az tervezve volt, így egy korábbi járattal tudtunk hazaindulni. Jóleső érzéssel zártuk ezt a szakaszt, ismét egyel közelebb jutottunk a végcélhoz.

Finis

Köszönjük Baumgärtner Norbertnek a túravezetést és Biki Endre Gábornak a kóstolókat. A túra rövid, alig 11km, kicsi szintlépéssel könnyűnek nevezhető.

 

Fotó: hicza 

 

Fotóalbum