A “Baráti kör” Máriakéménden….

Az alkalom, ami megoldást szül…

Van úgy hogy egy kószáló feladatra nincs erőforrás, és a civil szféra magára vállalja valamilyen formában. Most is ez történt,  a Máriakéméndi Kegytemplom udvarának karbantartása kapcsán, amikor 23 fő részvételével megalakult a “Máriakéméndi Kegytemplomért Baráti Kör”.

Alakulnak a dolgok

A baráti kör tagjai, a korábbi segítők és a Mecsek Egyesület túrázói összejöttek egy baráti beszélgetésre a kegytemplom udvarán. Egy ideig szép időben az udvaron folyt a beszélgetés a tervekről, elképzelésekről. Később az időjárás megváltozott, s így a frissen felújított Plébánia épületében folytatódott az esemény.

A feladatok

A feladat nemes, de a megújult zarándok szállásként is funkcionáló plébánia épület mellet, s a kegytemplom körüli körbezárt terület gondozása nem kis munka. Az összefogás azonban túlmutat egy feladat megosztásán, s a baráti kör egyéb tevékenységet is kitűzött magának, olyanokat mint a rendszeres találkozók, időnként túrák bejárása és az évenkénti kegyhely látogatás.

A kapcsolatkovács

A megbeszélést vacsora követte, melyet az idő rosszra fordulása miatt a plébánia épületében fogyasztottak el a megalakult baráti kör tagjai. A vacsorát jó hangulatú beszélgetés kísérte, majd a társaság átvonult a templomba, a Sarlós Boldogasszony búcsúnapi szentmisére.

Az összefogó

A baráti kör  vezetője Biki Endre Gábor, aki egyébként a templom gondnoki feladatát is ellátja.

Végjáték

A találkozón túrák elmaradhatatlan szereplője, Zserbó kutya is részt vett, színesítve ezt a jó hangulatú délutáni összejövetelt. Bár az idő megpróbált közbeszólni, de nem sok esélye volt a vidám társasággal szemben.

Fotó: hicza

A találkozó fotógalériája