Volt egyszer egy Lendvai út….

Egy kis látnivaló

Aki az Őrségben jár és van egy fél nap szabadideje, mindenképp ugorjon át Lendvára, megnézni a közép-Európa legnagyobb Orchidea farmját, na meg egy kis kilátásért menjen fel a Vinarium  kilátó toronyba is.

A kitérő

Gosztolán jártunk, (erről majd később), s ha már van egy kis kiránduló idő, akkor irány Lendva ami kb. húsz perces autóút. Délidőben kihalt falvakon keresztül jutottunk a farmra, ahol mintegy 160 fajta orchideát termesztenek. A trópusi üvegházakban geotermikus energiával fűtenek és esővizet használnak az öntözésre. De nem csak orchidea található itt, szájtátásra alkalmas látnivalóból bőségesen található. Az üvegházakban megannyi növény különlegesség pompázik, persze azért az orchidea bemutatónak nincs párja. Ha ezt megnézed, az itthoni bolti választék, hát….inkább csak pótléknak tekinthető.

A lehetőség

A virágok megvásárolhatóak, persze nem mind, de ez is csak azért van, hogy visszagyere ide máskor is. És ezt még örömmel is fogod tenni…. A bemutató helyiségben szinte minden száj nyitva maradt, a színpompás virágok láttán. Aki egyszer itt járt, nem felejti el egy darabig. Egy újabb hely, ahova vissza kell jönni.

Mielőtt elmész, még keresd meg egy kis látképért a helyi Vinarium kilátó tornyot, ahova némi lépcsőzés után feljutva, négy országra, páratlan kilátás kényeztet.

Fontos

A fényképezőgép akksija legyen csutkára töltve, mert különben úgy jársz, mint az egyszeri ember.

Összegzés: Ajánlom mindenkinek, akár családi programnak is kiváló.

Fotó: hicza

A Trópusi kert képei

A Vinarium kilátótorony képei