Kezdődjék az új év, avagy a bejglin túl is van élet….

Sziasztok!

Mivel tavaly találkoztunk utoljára, itt az ideje számba venni, ki milyen fogadalmat tett könnyelműen, vagy éppen “kényszer” hatására. Mert valljuk meg őszintén sokan hirtelen felindulásból  elkövetnek fogadalmat, amit már újév reggelén jól meg is bánnak. Persze az se jó, ha túl nagy nekifutással vagy épp a környezetünk hatására készül a fogadalom.

Na most őszintén, nem kis erőfeszítésbe kerül évről évre újabb és még újabb hihető kifogásokat találni, vagy éppen elfogadható mentséget találni a fránya külső tényezőkre hivatkozva. Ugyanakkor jó lenne ha a fogadalomba foglalt kívánságok megtörténnének, de csak úgy maguktól, anélkül, hogy a kisujjunkat is mozdítani kelljen. Ez nem fog összejönni.

S ha nem akarok úgy kinézni, mint egy bejgli és sörhasreklám….

akkor bizony itt az ideje a mozgásnak. Így hát elindultam egy kis újévi sétára a minden évszakban gyönyörű Malomvölgyi tó körül.

Ez a kis séta 13 km-t jelentett ebben a szép napos időben. Ez sok, vagy kevés? Ki ki döntse el maga, saját képességei alapján. Én úgy gondoltam, hogy könnyebben menjen, előtte két nappal is bejártam ezt a kört. Nem lett könnyebb, de ebben a napfényben megérte ezekért a képekért kimenni, és mozgással megkezdeni az évet.

A tó körül éppen futóverseny készült, de mikor megnéztem a kiírást, igazán nem ragadott meg, mert a 2019 méter még nekem is kevés, a 20,19km pedig meglehetősen soknak tűnt. Bizony nem mindenki teheti meg hogy ekkora távokat fusson, de a mozgásra a természetjárás is megoldást adhat.

Az idő remek, 0 fokban indulva, 5 fokban érkezve nem kellett túlöltözni, könnyű kis túra lett, s talán meghozza a ti kedveteket is a természetjáráshoz.

Ugye nem is olyan vészes…..