Malomvölgyi este – avagy séta és egy csendes naplemente…

Nem kell mindig hosszú túrákat szervezni, szállást intézni, csomagolni a felszerelést. Néha elég ha a környékünkön fellelhető helyeket keressük fel egy kis csendes szemlélődésre. Így tettünk mi is, amikor kimentünk a Malomvölgyi tóhoz egy naplementét megnézni.

P1020768_resize_8767_1234_temp

Ápr. 20. Malomvölgyi tópart

Könnyű laza séta, tókör 5 km.

Nem kell mindig kaviár, szólt a réges-régi sorozat címe, és szerintünk sem kell mindig kihívásokat keresve a teljesítőképesség határait feszegetni. Néha jól esik egy kis lazítás, egy kellemes séta a tó partján és csak merengeni a naplementébe. Ennyi. Nem több, mondhatnánk, pedig ennél jóval többről szól.

Meg kell állni s körülnézni magunk körül, mert a rohanásban észre sem vesszük már a minket körülvevő természet megnyugtató szépségét. Állj meg, s nézz bele a lelket simogató naplementébe, mely időről időre lángtengerré változtatja a horizontot. Semmihez nem fogható az égi festőművész alkotása, egyszerűen lenyűgöző….

Ajánlható mindenkinek, kicsinek, nagynak, fiatalnak és idősnek, súlytól, nemtől színtől és vallási felekezettől függetlenül. Mindenkinek, mert ez a kis tünékeny esti alkotás mindenkié.

Íme egy kis ízelítő…