Sötétvölgyi aktuális…..

Pedig jó gondolat volt

Az úgy esett, hogy reggel még a köd szitált, így remek alkalomnak tűnt, a Szekszárdi-dombság Sötét-völgyi részének meglátogatása. Amúgy is rég voltunk már a természetben túrázni, hát itt az alkalom…nosza rajta

Minden kezdet nehéz, hát még a végzet

Nyúlósra sikeredett ez a reggeli ébredés, halk nyögdécseléssel, ami általában a “nemakarás” vége. Nehezen állt össze a túracsomag, de szép lassan csak nekiindultunk. Azt hiszem a legutóbbi itteni túrázás hagyott mély nyomok miatt indult ez nehezen, mivel annál a túránál beleestünk a kihelyezett térkép csapdájába. Majd egy órát keresgettük az utat, de a térkép jelzésétől fél kilométerre volt, csak más irányban.

Vezető kerestetik

Épp ezért másik utat választottunk, de a térkép konzekvensen, ezt a részt is rosszul mutatta. Szerencsére jöttek helyi túrázók is, így elkalauzoltak a jelzettől ellenkező irányba, s alig egy kilométerre meg is találtuk az áhított jelzést. Szeretném azt a reményemet kifejezni, hogy a térkép készítője hasonló pontosságú térképpel navigáljon haza.

Csak a túra

Végül is irányba álltunk, s innen már csak a természettel foglalkoztunk, de ekkor már a köd felszállóban volt, s kezdte helyét átadni a nap sugarainak. Így a misztikus erdőfotózás elmaradt, de a jó levegő mellett azért még maradt a természet tarsolyában sok-sok apró csodálni való. A túra végén (11,5 km), jóleső fáradtsággal ültünk autóba.

Fotó: hicza

Galéria