Esztergomi nosztalgia túra …. Keresztény Múzeum

Az útnak folytatódni kell

Mivel időnk rövidre volt szabva, így a szemerkélő esőben is tartanunk kellett magunkat a kialakított menetrendhez. Irány a víziváros, s ott a Keresztény Múzeum, amit évtizedek óta nem láttam.

A teljesség igénye nélkül

A múzeum történetét most nem mesélném el, a fenti linken olvashatjátok a hiteles leírást. Inkább csak annyit, hogy érdemes ide betérni, mert a művészeti fejlődés nyomon követhető, s a múzeumi személyzet olyan élménybeszámolóval egészíti ki a fellelhető információt, ami felejthetetlen.

Az információ hatalom

Újra végigjárva a tárlatot, most több évtized távlatából frissítve fel az emlékeket, már egészen másként értékelve a látott művészeti értékeket. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, láthattuk az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készült reprezentatív monstranciáját, melyet Lenzsér-Mezei Kata építész, ötvösművész készített.

Itt a vége….

Oly hatalmas mennyiségű információt kaptunk, melyet felfogni is több nap kell, most elbúcsúztunk a rendkívül segítőkész személyzettől. Ahogy kiléptünk a múzeumból, már tudtuk, itt vége szakad a nosztalgiatúrának, mivel már javában esett az eső, így elmosta további terveinket…

Ha tetszett, kérlek osszátok meg, hogy minél több emberhez juthasson el…. Köszönjük 🙂

 

Folytatása következik….

Fotó: hicza

Előzmények…

Esztergomi nosztalgia túra …. A vár
Esztergomi nosztalgia túra …. Bazilika

Galéria