PortréZOO fotótúra a pécsi Állatkertben

A kezdetek…

A Pécsi Állatkert meglátogatására a terv már korábban megszületett, de mindig volt valami, ami miatt el lehetett halasztani a találkozót, de nem hogy jobb lett volna az idő, hanem csak romlott a helyzet. Verőfényes nap, tikkasztó meleg és tovább emelkedő hőmérséklet. Nem a legideálisabb idő a fotózásra, de ha egyszer tervbe van, akkor menni kell.

Megvalósulás

Lesz ami lesz, bár a bentlakók részéről nem volt várható túl nagy érdeklődés, bíztam benne, hogy lesz azért pár találat portré fronton. Elég sok itt lakó húzódott az árnyékon is túl, be a hűvösbe, s el a szemek elöl. Azért sikerült néhány jó fejet összehozni, többen egészen jól vették a fotózást, még egy kicsit be is pózoltak, igaz két modell teljesen kidőlt. Persze a látogatók már nem voltak ennyire segítőkészek, bár látták hogy fotózok, simán beálltak elém. El is gondolkoztam azon, hogy valószínűleg a kerítés az itt lakó állatokat védi, az emberektől.

1-2 óra elég mindent megnézni, már amit látni, miközben min. 1 liter folyadékot elfogyasztani a 35 fokban. A gyerekekre jobban kell figyelni, ők később veszik észre a bajt.

Családi programnak kiváló, de egyénileg is megéri összebarátkozni az itteni lakókkal, s ha nem elég, akkor még mindig túrázhatsz egyet a Mecseken is 🙂

Fotó: hicza