A kör közepén állnak – avagy séta a mecseki Rotary körsétányon

Már jó ideje járjuk a Mecsek útjait, ez a rész eddig kimaradt a bejárásból. Most is csak egy hajszálon múlott, hogy ne erre forduljunk, de egy hirtelen ötlettől vezérelve rárajzoltuk a térképünkre a Rotary körsétányt.

Erdész u. – Mandulás – Állatkert – TV torony – Rotary körsétány – Lapisi út – Erdész u.

11.24 km könnyű túra, melyből 1 km nehéz, meredek út, de ez kihagyható. idő:min.3h

A kezdet…

Áprilisi szép napon felpakolt kis csapatunk, könnyű túrára indultunk sétatempóban. Szemrevételeztük az épülő állatkertet, majd megnéztük a szebb napokat megélt tv-torony komplexumot és tovább indultuk a tubesi útra, de hirtelen ötlettől vezérelve lekanyarodtunk a Rotary körsétányra, mondván ez se legyen fehér folt a mecseki térképünkön. Mit mondjak, megérte. Mintha egy teljesen más helyre kerültünk volna (Gül baba kertje rózsák nélkül), olyan meseszép volt az üde növényzet, s a csend harapható. Csendben haladtunk, nem akartuk fellármázni a vidéket, s nemsokára az énekes madarak bele is kezdtek egy kórusműbe. Illatban, még mindig a medvehagyma volt a nyertes, de azért volt más látnivaló is. Talán azért ilyen szép és rendezett ez a rész, mert kevesen látogatják? Lehet.

Visszaúton megálltunk bogárnézőbe, majd fellátogattunk a kistubesi kilátóba egy kis fotózásra, ahol egy karnyújtásra a tv torony, s a város felé csodálatos panoráma nyílik tiszta időben.

Túraajánlás: Kellemes időtöltés, különösebb felszerelést nem igényel.

Tipp.: fejenként legalább 1 liter folyadékot vigyetek magatokkal

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.